De persfoto's zijn beschikbaar voor
publicaties. Wij vragen je de
bronvermelding over te nemen bij
het plaatsen van de foto. Heb je
voor bepaalde publicaties zwaardere
bestanden (> 300dpi) nodig van deze
afbeeldingen? Neem dan even
contact met ons op.

Voor meer informatie kunt u contact
opnemen met:
Susanne Buter 06-245 056 97 of
press@creatievemunitie.nl
SAMENWERKINGVERBAND CREATIEVE MUNITIE

Rotterdam, januari 2011

Hoewel 'creatief bezig zijn' in Nederland nog vaak afgedaan wordt als oubollig gefröbel, de handwerkjuf is verdwenen, kunst gezien wordt als een linkse hobby en activisme een eng woord is, wordt de groep mensen die vindt dat deze tijd om een nieuwe kijk op dingen vraagt steeds groter. We hebben het dan vooral over de notie dat creativiteit, de kracht van 'craft en (public) art', kan helpen niet alleen voor onszelf, maar juist voor de volgende generatie een eerlijker wereld te creëren – in ieder geval om er een aanzet toe te geven. En juist kinderen hebben die 'ever-increasing sense of compassion and desire to make a difference'.

'A way at looking at life where voicing opinions through creativity makes your voice stronger, your compassion deeper and your quest for justice more infinite.'

Dit inspireerde Nicole Broeders, Graphic Designer (www.nicolebroeders.nl) en Susanne Buter (www.susannebuter.nl) tot het flexibel, open samenwerkingsverband, Creatieve Munitie.  Creatieve Munitie en wil op een eigenzinnige manier verbindingen leggen tussen de onbevangenheid van kinderen enerzijds en de mindset en acties van volwassenen anderzijds. Door het ontwikkelen en aanbieden van creatieve activiteiten en producten willen ze kinderen prikkelen, uitdagen en aanzetten tot duurzamere keuzes, door het activeren van creativiteit. Hun uitgangspunt: de bezorgdheid over en zorg voor een eerlijke wereld, niet alleen voor onszelf, maar juist voor de volgende generatie.

Het kunst-en doeboek Creatieve Munitie is het eerste product dat voort gaat komen uit dit samenwerkingverband (2013). Maar in de toekomst zullen ze verder gaan met het ontwikkelen van nieuwe projecten en daarbij nieuwe mensen al dan niet tijdelijke aantrekken. Meer weten over dit project, een eigenzinnige en inspirerend boek, kijk dan op www.creatievemunitie.nl of op www.facebook.com/creatievemunitie en volg ze via twitter https://twitter.com/CreatieveM. En heb jij een explosief idee en wil je samenwerken, mail naar info@creatievemunitie.nl of bel Susanne Buter 06 245 056 97 of Nicole Broeders 06 537 937 36.

press SAMENWERKINGVERBAND CREATIEVE MUNITIE